detik demi detik

Thursday, 29 August 2013

Senarai nama pertubuhan kongsi gelap yang di umum KDN

1) Geng 04 
2) Geng 08 
3) Double 7 
4) Tiga Line
 5) Geng 30
 6) Geng 38
 7) Geng 24
 8) Geng 18 
9) Geng 36 
10) Geng 21
 11) Ang Soon Thong
 12) Wah Kee
 13) Sio Sam Ong 
14) PNEH 
15) Hong Hong San 
16) Hai San 
17) Sin Ang Bin 
18) New Cell 20 
19) Jit It Ha
i 20) Sio Koon Tong
 21) Gee Lam Kor 
22) Gee Ah Eng
 23) Loh Kuan
 24) Tiang Yee Tong
 25) Geng Leng Hor 
26) Geng 35
 27) Geng 303
 28) Geng Satu Hati
 29) ATAP 
30) Hung Ann
 31) Sui Yup 
32) Otai 
33) Borneo Red EMP 
34) Ah Ngau 
35) Batu Tiga 
36) Ah Feng 
37) Batu 10
 38) Sibu T
i 39) Ah Seng
 40) Ah Chin
 41) Lee Lung 
42) Lo Han
 43) Sg Merah
 44) Sg Badu
t 45) Ting Ching Lee
 46) Tua Cak Lee
 47) Teksi Station
 48) Pintu Merah
 49) Krokop

Hanya sekadar berkongsi senarai nama pertubuhan kongsi gelap yang di umum KDN pada 29/8/2013

hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Ini Ebook 9 Formula Pantas Seru Rezeki

SESUNGGUHNYA REZEKI ITU DATANG DARI ALLAH SWT, PEMILIK SEKALIAN ALAM.

9 Formula Pantas Seru Rezeki

Namanya unik, ebook 9 formula pantas seru rezeki. Jangan pandang serong kepada tajuk ebook, ia cuma satu daya tarikan, Ebook ini adalah cara mahupun kaedah untuk menjana pendapatan anda. Rezeki tak akan datang bergolek, kena ada usaha, ikhtiar dan tawakal.

Pejam celik, pejam celik orang kita makin canggih dalam dunia internet, tak perlu lagi bersusah payah untuk cari formula menambahkan pendapatan, ebook ini boleh dibeli secara online di laman 9 Formula Pantas Seru Rezeki ini. Jangan lepaskan peluang ini.

Jika anda masih belum mempunyai pekerjaan tetap, baru habis belajar, fresh gredute, ingin mencari sumber pendapatan lain, part time dan berminat, anda boleh ke link 9 Formula Pantas Seru Rezeki untuk maklumat lanjut, anda mampu memiliki ebook ini yang murah dipasaran online.

SELAMAT MENCUBA DAN SELAMAT BERJAYA.

hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Saturday, 24 August 2013

Aku ingin kurus



Tajuk yang mengemparkan hidup aku kebelakangan ini adalah takut gemuk, maka aku ingin kurus adalah jawapan buat aku. Melihat aku sekali imbas, memang aku comel orangnya muda dari usia sedangkan aku dah melewati usia 20-an. Muka comel ini aku warisi dari arwah mak aku yang comel dan kini aku dah mula perasan yang berat badan aku dah semakin tembam, berat badan yang tembam ini juga bukannya suatu yang asing kerana memang warisan. Aku tak khuatir dengan jodoh walaupun aku tembam kerana kakak-kakak aku yang comel dah menjadi contoh bahawa jodoh tak mengenal saiz badan. Seperti mereka juga yang memiliki wajah comel, begitu juga aku.


Aku timbang sebelum puasa berat aku dah cecah 5+ kilogram, oh memang tak berat mana tapi ini rekod berat badan terbaik aku, kalau capai 60 kilogram, mungkin aku dah boleh jatuh kategori gemuk. Orang mungkin tak perasan kenaikan berat badan aku sikit demi sikit. Kalau aku tanya orang, katanya tak gemuk tapi diri sendiri boleh tengok ketatnya baju-baju aku, baju kurung saiz S banyak aku bagi dekat adik sepupu yang form 1, dah banyak tak muat. Aku mula fikir macam mana nak kurus.

Aku mula ingat balik sejarah kehidupan aku ke dua tiga tahun yang lampau, eh ke belasan tahun yang lampau. Ingatan aku masih kuat aku cuma seberat 27  kilogram waktu darjah 6, masuk tingkatan 1 seberat 37 kilogram dan masuk tingkatan 2 aku seberat 48 kilogram. Seingat aku ramai suka cubit pipi aku yang chubby, comella katakan (isi bakul angkat sendiri), tapi waktu itu aku steady sahaja, sepupu aku lagi chubby, kakak-kakak aku pun chubby jadi memang aku tak kisah langsung. Nak dijadikan cerita tahun itu aku pindah rumah dari pangsapuri berdepan dengan sekolah menangah ke rumah baru tanah lot biasa yang sekolah jauh dan kena kayuh basikal, jadi berat badan aku semakin kurang dan tak menaik, maintain.


Sampai aku tingkatan 6, dah menaik ke angka 50 kilogram, masuk kolej pun boleh maintain adat jadi pelajar makan apa ada. Masuk dunia pekerjaan bermula dengan naik bas dan komuter, sekitar 2009 baru naik motor sebagai pembonceng, masuk 2010 dah pandai memandu kereta, berat aku 5+ kilogram dan tak ganjak mana sampailah aku makan kolagen rumpai laut, tak sangka hari ini aku terasa berat badan aku meningkat lagi. Memang aku tak kisah tapi mula waspada, saiz tapak kaki aku hanya saiz 5, aku takut aku tak mampu tampung kalau berat aku menaik lagi dan lagi.

Kakak aku dah mula suruh aku minum air masak sebagai air terbaik untuk sistem badan, jangan terlampau ikut nafsu makan. Aku dah mula usha tip langsing formula diet ekstrem Formula Diet Extreme - Kurangkan Berat Badan Anda Sekarang!, produk langsing EmeBeauty - Produk Kecantikan & Pelangsingan, dan jom langsing Jom Langsing. Produk dan ebook ini boleh bantu rakyat Malaysia yang perasan diri gemuk dan ia terbukti bahawa kadar obesiti di Malaysia sangat tinggi. Fast food, perisa msg, jajan, ready made, makan kat kedai semuanya berkesan untuk gemuk. Kita perlu jaga kesihatan diri, jangan manjakan diri dengan berat yang melampau, keluarkan sedikit duit untuk kesihatan anda juga.


Sekarang aku cuba k Colly dan aurawhite, aku bukan perempuan yang sangat cerdas dan sihat yang boleh cuba apa sahaja jenis petua mahupun produk. Aku bukan boleh ambil sebarang ubat mahupun makanan, kadang kadang aku alergik ubat, alergik makanan. Yang penting aku amalkan minum air masak sekerap mungkin.  Kita perlu bantu diri sendiri untuk kehidupan yang lebih baik dari segi kesihatan dan sebab itu lahir banyak produk dan panduan. Buat anda yang ingin kelihatan sedikit kurus seperti aku yang ingin kurus boleh mencuba produk di bawah dan klik link untuk penerangan lanjut:






Pesanan dari aku, kaji betul-betul produk pelangsingan mahupun panduan untuk langsing sama ada dapat di terima badan atau tidak, kalau tak sihat badan macam aku elok cegah dari ambil sebarang produk yang tak elok tah tidak tapi kalau yakin dengan keberkesanan produk dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia bolehlah anda mencuba. Kadang-kadang perempuan nak kurus sanggup berhabis-habisan demi kurus tapi jangan terlampau tergesa-gesa, pelan-pelan kayuh. Jangan merepek-repek nak kurus sangat, nanti mudarat pada badan sendiri. Perempuan juga ingin cantik menewan tertawan, jadi makin laris panduan, petua dan produk untuk cantik, aku juga akui aku pun sentiasa nak cantik, biar tak lawa tapi suka melawa dan penting jangan selekeh, lelaki tak suka perempuan yang tak jaga imej. Antara pengiklanan produk cantik di jomniaga yang boleh aku iklankan: Jom sokong produk online

1. Produk anti penuaan 
Siapa nak nampak tua dari usia dan produk yang memberi input yang baik. Boleh cuba minyak kelapa dara dengan klik link di bawah:

2. Produk jerawat 
Siapa tak nak muka bersih tanpa jerawat

3. Produk jeragat/jerawat
Namanya glutaberries

Ok selamat mencuba, jika kamu nak jadi ahli jomniaga marilah mendaftar di link di bawah:

9 dari 10 rezeki datang dari perniagaan, mari kita mulakan perniagaan online dan menyokong pembelian online.
hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Panduan Haji & Umrah buat Umat Islam



Semoga kita sebagai umat Islam ada niat yang terdetik untuk menunaikan Haji & Umrah. Ebook Panduan Haji Umrah adalah hasil penulisan Pensyarah Bahasa Arab dari UiTM yang membawa satu dimensi baru mengenai panduan Ibadah Haji dan Umrah di zaman melimium ini. Siapa tak nak ke sana kan, niat dihati memang nak jejakkan kaki di Masjidil Haram melihat Kaabah, kiblat bagi umat Islam sedunia, insyaAllah.

Berbalik semula kepada ebook Panduan Haji Umrah, ia adalah panduan maklumat, pengetahuan dan bimbingan buat bakal Haji dan Umrah, walaupun panduan ini tidaklah merangkumi semua aspek secara lengkap, ia tetap mengandungi pengetahuan yang berguna buat para jemaah mengenai kisah jemaah yang terdahulu, masalah yang sering difikirkan ketika menunaikan haji dan umrah dan pelbagai ilmu tip dan motivasi. Ia amat sesuai buat mereka yang inginkan lebih maklumat mengenai Panduan Haji Umrah.

Buat mereka yang menjadikan ebook ini cenderahati orang tersayang yang bakal menunaikan haji & umrah, ebook ini sedikit sebanyak membantu anda. Jika ingin memiliki boleh membeli naskhah online ini, jika ingin mendapat intipati panduan secara percuma, anda juga boleh mendapatkannya melalui email di website panduan haji dan umrah.

Semoga bermanfaat buat anda yang memerlukan.

hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Beli Mini Media Player Online Yang Comel

MKV Player: Full HD HDMI SD/USB Media Player



Saiz mini media player online yang comel ini hanya sebesar tapak tangan, sebab itu ia paling sesuai di gelar mini media player. Mini media player ini adalah MKV Player yang boleh support sama ada TV lama mahupun TV LCD jenis baru dalam fungsi softwarenya. Software mini media player ini hanya sebesar saiz tapak tangan, hanya besar sedikit dari memory card anda. Usb penyambungan dari mini media player ke tv anda diaplikasikan dengan host mengikut kesesuaian wayar port sama ada usb, AV, HDMI, dan DC5V. Ia disertakan dengan produk kombinasi seperti dibawah.:



Produk ini adalah sah di pasaran Malaysia, dan jaminan wang balik kepada anda untuk tempoh 30 hari. Produk mini media player ini menyasarkan kepada semua pengguna yang berminat, ia sebesar mini mp3 saya tapi kegunaan pelbagai. Jika mp3 cuma dengar lagu dan video saiz kecil, mini media player lebih kepelbagaian fungsi. Anda yang berminat untuk ketahui lebih lanjut, sila ke link di bawah.


Aku percaya bahawa 9 dari 10 peratus rezeki itu datang dari perniagaan.

hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Wednesday, 21 August 2013

Pelaburan Emas Rahsia Emas



Wanita tak lari dari perhia dan berhias-hias, tapi itu cara wanita yang berbeza dengancara pelaburan lelaki lebih kepada jongkong emsanas ikut gram ke kilo. Tak kira lelaki mahupun perempuan, keterbukaan kepada pelaburan emas rahsia emas adalah penting buat golongan lelaki mahupun perempuan. Jika perempuan tak lari dari emas sebagai perhiasan walau hanya sebentuk cincin, emas bukanlah tanda 
kemewahan tapi ia dalam pelbagai bentuk, sebagai perhiasan, hadiah, mahupun tanda ikatan. Bagi sesetangah individu yang bijak, emas boleh dijadikan sebagai pelaburan iaitu pelaburan emas bukannya peleburan emas.


Setiap pelaburan semestinya tersimpan rahsia, begitu juga rahsia emas, ia bukan rahsia membuat emas tapi lebih kepada bagaimana kita ingin belajar menilai kebergantungan terhadapat perniagaan emas dan berlabur dengannya. Pendek kata, emas jangan hanya dipandang pada perhiasan mahupun jongkong tapi pandang kedepan, ia pelaburan emas masa depan. Kita tak akan kaya dengan duit kertas yang tiada nilai, lebih lagi nilai wang syiling kerana terkandung bahan tembaga dan perak, sebab itu wang hilang makin nipis, kerana pelaburan wang syiling adalah lebih berharga, betul atau tidak terpulang pada penilaian anda.


Ebook Rahsia Emas tidak akan mengajar anda cara membuat emas tapi cara pelaburan emas. Pelabuhan adalah salah satu kaedah investment yang dipertaruhan dalam bidang keusahawanan perniagaan, perting untuk individu itu sendiri berusaha menjadikan pelaburan mereka berjaya mahupun tidak, memonopoli atau sekadar minoriti.

Link di bawah membantu anda mengetahu lebih dekat mengenai pelaburan emas:

Rahsia Emas
Pelaburan 2013






hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Monday, 19 August 2013

Buku Online Panduan Lulus Muet


Seriusly rasa macam tak percaya mudahnya anak muda zaman sekarang lagi-lagi yang Form Six (Tingkatan Enam) yang ambil MUET (Malaysia University English Test). Agaknya jika adalah Ebook ini pada zaman saya  mesti saya pun baca dan beli jugak sebab saya nak dapat band tinggi dalam Muet. 


Saya dulu ambil Muet tiba-tiba sahaja sebab ia adalah salah satu silibus Form Six, saya ambil dua kali waktu Tingkatan Enam Atas, kali pertama tengah tahun dan kali kedua hujung tahun. Muet bukan menyasarkan kepada golongan pelajar sahaja tapi ia lebih bersifat terbuka untuk semua warganegara. Ia adalah test Bahasa Inggeris kamu, paling seram time discussion empat orang depan cikgu panel entah dari mana itu memang gigil badan, sampai sekarang dok broken english.


Time belajar dulu saya pun sama suka cari dekat gedung buku bersifar Skor A, seriusly buku Skor A telah menyebabkan saya Skor A subjek favourite saya, no wonder zaman sekarang anak muda tak perlu lagi pergi kedai buku beli buku ilmiah, sekarang kedai buku dah di onlinekan, penulis buku pun banyak onlinekan buku mereka untuk memudahkan bacaan dan pembelian zaman IT. So, saya perkenalkan buku online Panduan Lulus Muet, orang panggil buku online ini ebook, sebab kita baca secara maya, dah bukannya tak boleh kita bukukan, print sahaja helaian demi helaian jika kamu rasa cara bacaan bercorak buku nyata lebih mudah.


Bagi kamu wahai anak muda, mungkin ebook Panduan Lulus Muet ini amat sesuai untuk tingkatkan skor kamu kepada band yang lebih tinggi, band yang tinggi akan increase markup kamu untuk jejak kaki ke universiti mahupun bidang perkerjaan yang lebih profesional. Alahamdulillah berkat dua kali ambil Muet saya lulus kedua-duanya, sekolah saya memang beri peluang dua kali untuk ambil Muet bagi tingkatan 6 ketika itu supaya kita diuji dua kali. Hasilnya akak lulus Muet, cepatnya masa berlalu. Nak skor dalam bidang ilmu sebenarnya kena banyak baca buku memotivasikan diri dan mendekatkan diri dengan ilmu, selamat membaca ebook Panduan Lulus Muet untuk menambah ilmu pengetahuan sebelum menempuh test kamu. Klik link di bawah untuk pengetahuan lebih tentang panduan lulus MUET:



Buat adik-adik jika kamu tak mampu membeli, baca sinopsis ringkasan ebook pun sudah cukup sebagai manfaat buat kamu. Selamat berjaya dalam exam Muet, dulu saya sekarang giliran kamu pula, jangan lupa banyakkan berdoa.




hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Sunday, 18 August 2013

Buat Si Penternak Ikan Keli



Saya juga si pemakan ikan keli masak sambal, saya diajar makan ikan keli waktu zaman sekolah dulu dan sampai sekarang memang suka makan. Tak pernah saya belajar cara masak, siang mahupun ternak. Nampak sangat suka beli dah siap masak, selalu saya beli dekat kedai, jangan tanya saya cara siang ikan keli dan cara ternak. Buat si penternak ikan keli mahupun kamu yang mahu menceburi penternakan ikan keli, terdapat ebook Panduan Pembenihan & Penternatakan Ikan Keli di pasaran internet. 


Ebook Panduan Pembenihan & Penternakan Ikan Keli meliputi kertas kerja dan senarai pembekal ikan keli di Malaysia, sistem akuakultur yang tidak tertumpu pada pembenihan dan penternakan ikan keli sahaja tetapi juga penternakan ikan air tawar seperti udang dan ikan talapia. Panduan ini juga akan mengajar kamu mengenai Rancangan Perniagaan. Kalau sebut pasal Rancangan Perniagaan, terus teringat subjek RP (Rancangan Perniagaan) masa belajar dulu saya pun antara yang pernah belajar buat RP dalam proses belajar dulu. Keusahawanan kecil-kecilan begini membantu anda untuk maju dalam PKS (Perusahaaan Kecil Sederhana). Buat adik-adik yang ambik degree/diploma/sijil Business Admin atau seangkatan dengannya yang memerlukan buat assigment Rancangan Perniagaan boleh cedok ilmu dari sini juga.


Betul juga buat kamu yang baru nak ceburi perlu buat Rancangan Perniagaan untuk sebarang loan, perlu tahu buat ketas kerja dan fahami di mana lokasi pembekal dan pembeli terbanyak dan sistem akuakultur yang di akan dapat dipelajari melalui ebook bernilai RM 100 ini. Nak jadi usahawan kena ambil risiko dan tak boleh tunggu peluang datang bergolek-golek.

Panduan Pembenihan & Penternakan Ikan Kelidapat membantu mereka yang berminat. Link Panduan Pembenihan & Penternakan Ikan Keli akan membawa pembaca terus ke website penjual ebook dan boleh memberikan maklumat yang lebih jelas mengenai penternakan ikan keli.


hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Friday, 16 August 2013

Ebook Mentor Jutawan Internet Irfan Khairi

Apa kata kita sama-sama menjadikan mereka sebagai Mentor.

Ebook Mentor Jutawan bersama Irfan Khairi



Irfan Khairi, nama besar dalam Jutawan Internet, dalam ramai-ramai jutawan internet saya paling kenal Irfan Khairi. Nak menjadi seorang jutawan internet semestinya penuh dengan pengalaman yang ingin dikongsi. Nama Irfan Khairi memang special, siapa tak kenal Irfan Khairi mesti tak ceburi bidang online.  Ikon mentor Irfan Khairi bersama 7 ikon mentor jutawan akan membawa anda ke rahsia menjadi jutawan.

8 nama besar dalam Ebook Mentor Jutawan bersama Irfan Khairi ialah:
  • Dato’ Dr Fadzilah Kamsah, mentor kepada mentor!
  • Azizi Ali, Jurulatih jutawan
  • Chef Li (Dato' Dr Rusly), Jutawan Senyap
  • Dato’ Dr Azman Ching (Jutawan MLM)
  • Billi Lim, Jutawan Berani Gagal
  • Dato’ Hussamuddin, Pengasas Kumpulan Karangkraf
  • Abang Abu, Usahawan/Motivator/Jutawan dari Singapura
  • Irfan Khairi, Jutawan Internet
Bila baca nama-nama besar di atas, saya sendiri rasa teruja nak mencari ilmu dari mereka dan memotivasikan diri. Mereka akan membawa anda dengan kepelbagaian tip, strategi, teknik minda dan segala ilmu yang membawa anda meraih pendapatan berminda jutawan.



Ebook Mentor Jutawan bersama Irfan Khairi ini menanti para pembaca yang berminat dengan gaya penulisan mereka yang bergelar jutawan. Ebook Mentor Jutawan bersama Irfan Khairi memberi  kita peluang mendekati mereka yang bergelar jutawan beragama Islam di Malaysia. Semoga artikel ini membantu pembaca mengenali mereka dengan lebih dekat dan memahami apa itu Mentor Jutawan. Ia bagai sebuah program mentor mentee buat kita. Mereka adalah mentor dan kita adalah mente.  Mungkin kita juga dapat menjana kewangan dari ebook ini.

Dapatkan maklumat lebih lanjut di link ini.

hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Thursday, 15 August 2013

Teknik Buat Duit Dengan Facebook Anda

Tiap-tiap hari kita buka facebook, update status, tengok facebook kawan-kawan, baca status kawan-kawan, dan kalau saya suka tengok gambar perkembangan terbaru kawan-kawan lama tak jumpa, saudara mara dan siapa sahaja. Sekarang facebook bukan platform media sosial hanya sekadar BERTANYA KHABAR, anda boleh buat duit dengan aplikasi facebook dengan like, lead dan kalau ada pembeli lagi boleh menjana pendapatan dengan facebook online. Sejak saya letak iklan ini di blog, iklan Doktor FB paling banyak klik:


Saya share dengan anda satu aplikasi tingkatan trafik jualan di facebook, ia adalah satu aplikasi meningkatkan pendapatan dengan cara like, lead, trafik dan jualan. Like status update facebook, lead iaitu membawa ramai orang datang membaca status facebook, traffik semakin tinggi dan mungkin anda dapat menjana jualan di facebook. Eh macam mana agaknya, anda boleh mengetahui lebih lanjut dengan klik link di bawah:


Satu klik yang boleh membawa anda mengetahui teknik buat duit dengan facebook anda, kini dan banyak aplikasi, jadi cari aplikasi yang menguntungkan diri kita juga sambil kita berfacebook.  Anda juga akan  rasa lebih yakin dengan apa yang anda baca di Doktor FB, jika anda berminat untuk membeli satu buku online Ebook Doktor FB, anda akan mendapat satu lesen developer dengan satu pembelian.  Anda akan mendapat banyak kelebihan untuk perniagaan online anda, yang penting minat dan usaha. 


Doktor FB juga umpama satu buku yang kita baca, tapi tak perlu di selak sehelai demi sehelai kerana kita baca secara visual dan kita dapat manfaat secara visual maya juga. Tingkatkan ilmu jualan facebook anda dengan bantuan Doktor FB, selamat membaca dan mencuba.






hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Tuesday, 13 August 2013

Ebook Teknik Seo Merah Jambu Titan



Tak sangka teknik buat duit atas planet bumi oleh Titan dah direalisasikan dalam bentuk digital ebook. Sedikit ketinggalan juga aku, sekalung syabas buat En Titan atas penghasilan Ebook Teknik Seo Merah Jambu. Sejak tak boleh sembunyi sebalik tabir, penulis ebook teknik seo merah jambu dah semakin luaskan kuasanya dalam bidang buat duit dengan blog. Ebook Teknik Seo Merah Jambu Titan bukanlah ebook pertama beliau yang sebelum ini pun dah menghasilkan ebook panduan.

Buat Duit dengan Affiliate - Kitab Teknik SEO Merah Jambu

Serba sedikit mengenai beliau,  pemilik blog ohcikgu.com dan ahmadfaizal.com. Bukan itu sahaja cari sahaja carian blog Titan yang lain di carian google dan semoga anda berjumpa dengan blog beliau. Seriusly, aku pun sedikit keliru dengan tajuk ebook ini Kitab Teknik Merah Jambu tapi itu kita boleh singkap bila mendalami butir bicara penulisan beliau.



Buat duit dengan blog adalah target utama beliau capai dengan capaian dan kalau anda ke blog Titan, anda boleh lihat transaksi aliran ke akaun beliau, memang kagum, sekarang ramai penulis blog tercari cari resepi buat duit dengan blog online, nampaknya En Titan dah turunkan ilmu Seo Merah Jambu kali ini. Eloklah bagi yang serius ingin buat duit dengan blog memiliki ebook Kitab Teknik Merah Jambu.


Aku rasa Titan dah berada pada tahap otai blog buat duit, dan blog Titan adalah sumber rujukan aku untuk buat duit dengan blog dan tak henti pada itu sahaja. Blog Titan bagai sumber inspirasi untuk buat duit dengan blog sambil berblog dengan lebih berkeyakinan. All the best kepada Ebook Kitab Teknik Merah Jambu Titan dan kepada Empunya En Titan. 

Ketahui lebih lanjut mengenai ebook Kitab Teknik Merah Jambu di sini. Klik link di bawah:

Buat Duit dengan Affiliate - Kitab Teknik SEO Merah Jambu



hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Monday, 12 August 2013

Usahawan Marketing Belajar Seo Lokal

Marketing ialah pemasaran, dan pemasaran merupakan salah satu cabang dalam perniagaan. Pemasaran dalam perniagaan adalah satu bidang memasarkan produk mahupun perkhidmatan dalam perniagaan. Tidak kira apa jua yang ada pasarkan dalam perniagaan, anda perlu menguasai strategi pemasaran yang baik.  Usahawan perlu berani mengambil risiko dan risiko bukan mudah untuk di ambil. Dan kini pemasaran dalam perniagaan boleh di onlinekan mengikut peredaran zaman teknologi semasa, kini usahawan tak boleh berada di takut lama, gunakan setiap inci teknologi yang adalah dalam mempromosikan pemasaran produk anda tak kira dengan pembinaan laman web, jualan online, media sosial mahupun apa jua cabang dengan menguasai kemahiran internet.


Ebook adalah penulisan secara digital dan tidak perlu lagi usahawan internet memasarkan produk mahupun perkhidmatan hanya berpandukan buku. Kenali ebook Juara SEO Lokal yang akan membantu usahawan PKS mahupun Organisasi bertaraf gergasi yang memonopoli dunia perniagaan. Juara SEO Lokal adalah sebuah ebook untuk orang kita menguasai carian google + local dimana target penulis ebook Juara SEO Lokal adalah usahawan internet yang baru dan mahu membina website bertaraf lebih tinggi. Seo lokal  menggunakan carian  Google Plus Local, Google Places dan Google Maps. Ebook Juara SEO Lokal adalah satu pelan perancangan strategik untuk menjadikan usahawan mesra SEO dan Lokal.


Jika benar Juara SEO Lokal adalah satu langkah mudah, ambil masa untuk mempelajarinya sekejap dan jika berminat bolehlah anda memiliki ebook ini.

Untuk anda lebih mudah faham mengenai kehadiran buku ini dalam pasaran digital masa kini. Anda boleh klik gambar di bawah atau ke link yang disediakan disini.


Jadikan perniagaan anda lebih bersifat mesra pengguna IT dan binalah rangkaian talian tanpa wayar dalam menambah baik bidang keusahawanan anda. Tingktan pendapatan anda dengan cara yang lebih mudah.

Apa itu Seo Lokal, anda pelajari sendiri sebagai ilmu keusahawanan internet.

Semoga perniagaan anda maju jaya.


hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Jom Jadi Ahli JomNiaga

Tak sangka aku pun terjebak juga dengan JomNiaga. Jadi untuk iklan pertama aku untuk JomNiaga adalah mencari ahli baru seperti aku. Jika anda mahu menjadi ahli daftar di sini untuk pendaftaran baru.

Anda juga boleh klik banner untuk mendaftar diri sebagai ahli.

Now everyone can start a successful online business, yup cuma daftar sebagai ahli JomNiaga dan jadi sebahagian dari rakan niaga. Ada orang klik dapatlah earning sedikit demi sedikit sebagai pendapatan sampingan. Satu klik menentukan langkah seterusnya.

Jom Jadi Ahli JomNiaga, jangan asyik berfacebook sahaja, link ini pun anda boleh letak dalam facebook untuk jana pendapatan dengan klik orang ramai. So apa lagi, cubalah.





hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Salam Aidilfitri Ayahanda Bonda Yang Dicintai



Salam Aidilfitri Ayahanda Dan Bonda
Terkenang Di Ketika Itu
Ku Dimanja Dan Disayang Selalu
Apa Saja Kemahuan Diri
Akan Cuba Dipenuhi

Walau Hidup Dalam Kesukaran
Kau Kan Cuba Untuk Membahagiakan
Demi Anak-Anak Yang Tersayang
Kau Berdua Kan Berkorban

Tetapi Baru Kusedari
Tidak Mungkin Kan Terbalas Budi
Pengorbanan Mu Tiada Ternilai
Hanya Tuhan Kan Membalasnya

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup Berbakti

Pabila Menjelang Lebaran
Baju Baru Kan Disediakan
Walau Mungkin Kami Tak Mengerti
Keperitan Saat Itu

Namun Wajahmu Terus Barcahaya
Oh Sucinya Kasih Sayang Itu
Di Bibir Mu Kan Menguntum Senyum
Andai Anakmu Bahagia

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup Berbakti
Di Aidilfitri,
Di Aidilfitri

Kesat air mata


hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Penyembuh Rindu

Salam Syawal

Masih dalam mood cuti di hari raya kelima, sewaktu menonton Filem Magika dengan kuasa imaginasi di tv3 nak berakhir sewaktu lagu naga tasik Chini, Cik Nor bagi salam. Cik Nor ibu saudara aku yang rumahnya hanya berdepan dengan rumah aku, kali ini menghantar sepinggan nasi tomato ayam kicap. Kecil tapak tangan nyiru aku tadahkan kepada rezeki masakan ibu ini. Beliaulah yang selalu memberi aku makan percuma yang sedap-sedap, dan seperti selalu jika aku cuti dua tiga hari dan terperuk di rumah dah menjadi kebiasaan mengharapkan air tangan Cik Nor, ibu saudara aku yang berusia awal 40-an. Cik Nor adalah isteri kepada Pak Cik aku yang bersepupu dengan abah.

Kalau aku dah terperuk, memang kemalasan aku tahap maksimum, aku intai pucuk ubi depan rumah dengan harapan nak petik masak lemak dan sebenarnya dari puasa sampai ke raya nak petik tak jadi-jadi. Hari ini pun tak jadi juga dah kenyang dengan masakan Cik Nor, nanti time aku nak petik pucuk ubi waktu itulah pucuknya tak ada, selalu macam itu, aku abaikan sahaja niat, sama juga dengan buah jambu madu depan rumah, belum cukup masak dah terang tinggal daun yang lebat, walaupun aku kecik hati juga cuma dapat makan jambu muda tapi kejap je dah ok balik, no hal boleh beli dekat pasar.

Masa yang ada ini aku jadikan aktiviti update blog dengan lirik Penyembuh Rindu. Masakan Cik Nor bagai penyembuh rindu pada masakan arwah mak.


Lirik Lagu Penyembuh Rindu – Mawi & Dania Danielle
Adakah kau berada di sana
Ku dapat rasa kehadiranmu
Walau hanya di dalam kalbu
Ku merindumu selalu
Pelik juga tapi kupun rasa
Bagai kau berdiri disisiku
Terkenangkan waktu ketika
Berdampingan bersama-sama
Setiap pertemuan
Pasti akan temu detik perpisahan
Walau kini terpisah
Kenangkanlah saat indah
Sebagai penyembuh rindu
Kita tak ditakdirkan bersama
Untuk masa yang lebih lama
Biarpun hanya seketika
Kehadiranmu dirasa..rasa
Setiap pertemuaan
Pasti akan temu detik perpisahan
Walau kini terpisah
Kenangkanlah saat indah sebagai penyembuh rindu
Kenangkanlah saat indah sebagai penyembuh rindu
hak cipta bukan untuk dimanupulasikan
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Web Analytics