detik demi detik

Tuesday, 24 September 2013

Mana TV3

Nak tengok Cinta Jannah
Keluar biru je
TV lain ok je
tukar siaran satu satu
tak dapat
tukar area
tak dapat
abah pun sama
siap tengok setting

oh TV aku rosak kot dah
try pasang TV dalam bilik
sama
siaran TV3 tak ada
bakar sampah
adik sepupu tegur ada siaran TV3 tak
jawab "tak ada"
dia kata ibu dia kata dari pagi tak ada

sms kakak tanya
kabel TV3 terbakar
baca internet
terbakar dekat Ulu Kali
so semalam bukan takat tak dapt tengok Cinta Jannah
Asmara Luna pun kita tonton kat tonton jela
Chill

hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Friday, 13 September 2013

Tazkirah Pagi Jumaat

Tazkirah pg Jumaat. ★ BESI itu kuat, tapi API mampu meleburkannya
☆ API itu kuat, tapi AIR mampu memadamkannya
★ AIR itu kuat, tapi AWAN mampu menyerapnya
☆ AWAN itu kuat, tapi ANGIN mampu menolaknya
★ ANGIN itu kuat, tapi BUKIT mampu menghalanginya
☆ BUKIT itu kuat, tapi MANUSIA mampu menghancurkannya
★ MANUSIA itu kuat, tapi NAFSU mampu menundukannya
☆ NAFSU itu kuat, tapi IMAN mampu mengalahkannya
〃Tapi bila IMAN KUAT tiada apa yang mampu mengalahkannya
Ya ALLAH..
Kuatkan IMAN kami di mana saja kami berada.
"Aamiiin...

hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Thursday, 12 September 2013

Ada niat tapi tak kesampaian

Biar niat selalu baik

hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Wednesday, 11 September 2013

Punch Card Late Lagi dan Lagi

Keluar awal
sampai 50 minit kemudian
sedangkan biasanya tak sampai 10 minit
lewat 10 minit
semalam 3 minit
rasa macam nak naik motor
tapi serius tak berani
kalau punch card late lagi dan lagi
rasa macam nak jerit beratur dalam kereta
janganlah macam ini tiap hari
jambatan fly over cepatlah siap

hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Tuesday, 10 September 2013

Bateri Kereta Kong

Pagi semalam hujan
Pasang lampu
Lepas tu reda
Sampai office turun
hampir 11 jam kemudian
start enjin tak hidup
bateri kereta kong
telefon abang
cakap kereta rosak
secepat kilat abang ipar datang
macam rescue 911
rupanya lampu kedua tak off
nasib kedai kereta dekat
check bateri lemah
then dia jumper
sekian
jangan lalai
kereta tolong tunggu sampai cukup bulan
aku tukar bateri baru time gaji
Ya Allah kepadaMu aku berserah

hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Monday, 9 September 2013

Perempuan Jomblo

Aku sekarang
suka baca blog perempuan jomblo
ibu dua anak
yang bersahaja
dalam gaya penulisannya
perempuan jomblo bermaksud perempuan yang sunyi alone
agaknya
gamaknya
betulla
jomblo bahasa Indonesia
Jomblo bermaksud keseorangan

hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Saturday, 7 September 2013

Zura apa degree aku

Kawan aku Sila sms tanya pasal satu company minta aku search kat internet.
Sebab dia baru lepas kena interview company tu tanya dia
Kenapa tak jadi eksekutif
Of coz la kan company tu akan tanya sebab kawan aku ni selalu dapat anugerah dekan
English berhabuk-habuk
Tapi itu 5 ke 6 tahun lepas
Bukan sekarang
Company tu tanya lagi
Ini mesti sebab kahwin cepat
Company tu buat survey ke tanya backgourd gamaknya
So
kawan aku tanya aku
Zura apa degree aku
Eh macam mana ko boleh lupa
Degree ko "International Business"
Diploma ko "Business Administration"
Kawan aku diam, sebab dia boleh lupa apa degree dia.
Aku pun turut sama hairan.
Salah masa ke
Masa berlalu pantas
Sampai kita tak ingat
Benda yang pernah kita capai hempas pulas
Aku ingat lagi
Sila dapat anugerah dekan
Mak dia ajak aku makan kek hadiah untuk dia
dengan nasi impit kuah kacang
dan aku rasa best betul sebab aku pun sekali je dapat anugerah dekan
aku harap
kawan aku terus success.

hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Friday, 6 September 2013

Beratur dalam kereta satu setengah jam

Semalam,

Beratur dalam kereta satu setengah jam sebab banjir depan jambtan fly over.
Sms bos kata datang lambat.
Diperkenankan kerana semua budak office pun lambat
Sampai tetiba eh rehat.

Balik abah kata "kamu tak nampak ke abah kat warung bengkel time kamu lali pergi kerja tadi"

err "tak pun bah"

leka dengan "jem"

tak sangka abah nampak aku rupanya tapi aku tak nampak abah.

tak sangka kan





hak cipta bukan untuk dimanupulasikan

Wednesday, 4 September 2013

Rahsia Mudah Hamil Kini Di Pasaran




Assalamualaikum,

Salah satu cara anda berusaha untuk memiliki cahaya mata adalah usaha yang berterusan dan ikhtiar sebelum bertawakal pada yang Esa. Anak, anugerah paling berharga buat ibu bapanya, anak pewaris keturunan yang merupakan harta yang ajaib buat anda. Sekarang ramai orang berusaha untuk membantu anda berikhtiar untuk memiliki zuriat begitu juga hasil ebook Rahsia Mudah Hamil - Tips Kesuburan Untuk Wanita yang merupakan tips kesuburan untuk wanita.

Menjadi ibu adalah anugerah terindah di dunia, tak akan seorang wanita itu melepaskan peluang untuk menjadi ibu kepada anaknya sendiri yang dikandung, banyak usaha mesti diteruskan dan tawakal pada yang Esa penentu segala, niat mestilah ikhlas dan bertujuan benar untuk memiliki cahaya mata.

Bagaimana rasanya mengandung, saya sendiri belum merasainya kerana belum lagi menikah, ingin sentiasa saya panjatkan doa moga cepat bertemu jodoh dan memiliki cahayamata dari rahim saya. Sebagai seorang perempuan, saya ingin merasai nikmat menjadi manusia di muka bumi. Buat pasangan suami isteri yang sedang berusaha memiliki anak, anda boleh miliki ebook Rahsia Mudah Hamil - Tips Kesuburan Untuk Wanita sebagai satu ikhtiar dalam bentuk bacaan. Ebook ini mungkin mendekatkan anda ke ilmu keibubapaan dan perancangan untuk memiliki cahayamata.

Saya kagumi semangat anda untuk terus berusaha memiliki anak sendiri, usaha dan terus usaha hingga berjaya. Jangan jadikan ia sebagai satu kelemahan, setiap yang berusaha pasti akan mendapat hikmah. Biar kita gagal dari tidak pernah berusaha untuk memiliki anak.

Best pula bercerita tentang Rahsia Mudah Hamil - Tips Kesuburan Untuk Wanita ini, bau bayi seakan menghembus sedap, bau bayi memang menenangkan. Tapi tangisan bayi tetap menguji kesabaran, jangan takut punya zuriat yang ramai kerana setiap anak itu ada rezekinya.

Dapatkan rahsia mudah hami kini di pasaran ebook Rahsia Mudah Hamil - Tips Kesuburan Untuk Wanita.

hak cipta bukan untuk dimanupulasikan
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Web Analytics